Tulevat eduskuntavaalit näkyvät perussuomalaisten näkökulmasta tällä hetkellä eduskuntavaaliehdokasvalintojen kautta. Osa paikoista täyttyy istuvista edustajista, näin pitää ollakin. He ovat kerran saaneet kansalaisilta luottamuksen ja heillä kuuluu olla oikeus punnita valtakirjalle jatkoa.
Toinen puoli ehdokkaista valitaan piirijärjestöjen neuvoa-antavan jäsenäänestyksen tulosta noudatellen. Paikkoja täytetään lisäksi piirijärjestöjen yleisissä kokouksissa kokousedustajien toimesta sekä myöhemmässä vaiheessa piirihallituksen toimesta - yleisen kokouksen valtuutuksella.
Minulla oli ilo ja kunnia olla ehdolla neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä. Vaalissa mukana oleminen oli lisäksi velvollisuus. Jäsenistölle annettuun valtaan punnita ehdokkaita yhtäläisesti eri puolilta maakuntaa on syytä suhtautua vakavasti. Neuvoa-antava jäsenäänestyksen tuloksena sijoituin vaalissa toiseksi ja tulin valituksi eduskuntavaaliehdokkaaksi.
Tästä luottamuksesta kiitän jäsenistöä.
Olen kiitollinen siitä, että vuosien varrella eri rooleissa tehty puolue- ja järjestötyö tuli kauniilla tavalla huomioiduksi ja saan kunnian toimia eduskuntavaaliehdokkaana.
Pidän ehdokkuutta kunnia-asiana.
Ehdokkuus eduskuntavaaleissa tuo syvyyttä puoluetyöhön, aiemmin olen toiminut ehdokkaitten tukimiehenä mm. piirisihteerin roolissa edellisten eduskuntavaalien aikana. Olen nähnyt ehdokastyön haasteet ja rasituksen mutta toisaalta myös voimauttavan vaikutuksen silloin, kun ehdokkaat saavat palautetta suoraan kansalaisilta.
Tahdon omalla ehdokkuudelta samaa; tulen kampanja-aikana kiertämään mahdollissimman laajalti maakunnassa, parhaimmillaan on kampanjontia ulotettava myös naapurimaakunta Pohjois-Karjalaan. Olemmehan samaa Savo-Karjalan vaalipiiriä.
Blogitekstini otsikolla "Kelpo mies Keiteleellä" haluan kertoa ylpeyden myös kotipaikkakunnastani. Olen saanut vastuuta kunnallisessa päätöksenteossa Keiteleellä. Kuntapäättäjän arki ja siihen vaikuttavat asiat tulevat olemaan tärkeässä roolissa kampanjateemoissa. Samoin odotan, että perussuomalaiset nostavat Savo-Karjalassa esille keskeisiä teemoja koko Itä-Suomen kehittämiseksi. Itä-Suomi on valtakunnan ja Euroopan mitassa reuna-aluetta, tällaiset seikat on huomioitava. On pystyttävä yhteisesti tekemään työtä Itä-Suomen kehittämiseksi, tässä työssä tarvitaan yhteistyötä, johon perussuomalaisten on osallistuttava vahvemmin.
Kutsun Sinut, hyvä lukijani ja kannattajani, tukemaan perussuomalaisten ehdokastyötä.
Omat keskeiset kampanjateemat liittyvät syrjäytymisen ehkäisemiseen kahtalaisesti.
Kaksi pointtia: 1) Itä-Suomi ei saa syrjäytyä alueellisesti, tarvitaan jatkossa erilaisia hankkeita liikenneolosuhteiden parantamiseksi. Tämä koskee niin nopeampaa raideyhteyttä kuin tieverkoston yhtälaista kehittämistä. Ihmisten ja tavaroiden liikkuminen turvataan liikenneverkon ja -turvallisuuden parantamisella. Tietoliikenneyhteyksien kehittäminen ja turvaaminen syrjäseuduille mahdollistaa monenlaisen olemisen, asumisen ja yrittämisen reuna-alueilla. Näin pärjäämme taajaan asuttujen alueiden lisäksi myös maaseutumailla paikkakunnilla
2) Yksilöiden syrjäytymisen ehkäiseminen tarkoittaa sitä, että jokaisella taataan tasaveroiset lähtökohdat ja mahdollisuudet selviytyä yhteiskunnassa. Tämä tarkoittaa koulutus- ja työpaikkojen tarjontaa. Eriasteiset oppilaitokset tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen koulutukseen nuorille ja vanhemmillekin, oppia voi myös työn ohessa - oppissopimusjärjestelmässä voi olla monelle mahdollisuus esim. ammatin vaihtajille. Syrjäytymisvaarassa olevat tunnistetaan; koulupudokkaat, pitkäaikaistyöttömät, yksin jääneet ja unohdetut sekä maahanmuuttajat. On oltava kohdennettuja toimia heille, jotka ovat jääneet tänään heikommalle.
Meidän on toimittava siten, että huomenna on paremmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti