keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Se vaikein kysymys

P-Savon Perussuomalaisten matkassa erilaisissa kesätapahtumissa kiertäneenä sai tavata satoja ihmisiä. PerusS-teltta toimi kansalaisten kohtaamispaikkana Sonkajärvellä, Lapinlahdella, Pielavedellä, Kiuruvedellä ja Kuopiossa. Iltamien merkeissä kokoonnuimme Varkauteen ja Juankoskelle. Viimeisimpänä vierailimme Rautalammilla.

Joka puolella P-Savoa olemme saaneet paljon kannustusta osaksemme. Negatiivista palautetta ei ole meitä kohtaan tullut kuin kerran. Muistan ainoastaan yhden kerran kun teltallamme vieraili synkkämielisempi kansalainen joka äänekkäästi kiroillen ja hivenen uhkaavasti käyttäytyen julisti pahaa oloaan. Niin Perussuomalaisia kohtaan kuin tottavie kaikkia muitakin poliittisia ryhmiä kohtaan. Oikeastaan koko yhteiskuntaakin kohtaan.

Yritykseni auttaa ja saada äkäpussi kertomaan murheensa eivät saaneet vastakaikua. Ei voi auttaa jos ei tiedä mikä on ongelma.

Tapahtumissa kansalaiset ovat olleet kiinnostuneita toiminnastamme ja kyselleet kantojamme ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin.

Viime viikonloppuna eräs kahvivieras Rautalammilla yllätti kysymyksellään: "Mitä lupaat, että äänestäisin Perussuomalaisia?"

Nopea kysymys pisti lujille. Ensiksi lähdin vastauksessani hyvin yleiselle tasolle kunnes huomasin kysyjän haukottelevan.. Muistin kuntavaalit. Enhän minä niissäkään luvannut mitään.

Vastasin siis kysyjälle vastakysymyksellä: "Millaisia asioita ja epäkohtia sinulla on kertoa jotta voisin viedä niitä eteenpäin ratkaistavaksi."

Tämän jälkeen kävimme kysyjän kanssa mukavan juttutuokion. Kysyjä oli verraten nuorella iällä sairastunut Parkinson tautiin ja tämän johdosta sairauseläkkeellä. Pysähdyttävän sairastumisen jälkeen elämään oli tullut tilaa luovuudelle ja kirjalliselle tuotannolle. Vaikeudet ja rajoitteet elämässä eivät lopulta vaikuta elämisen laatuun kun mieli on kirkas.

Kahvi- ja juttutuokion jälkeen kysyjä sanoi äänestävänsä - Perussuomalaisia.

Ei kommentteja: