perjantai 8. kesäkuuta 2012

Seuraavaksi puheenjohtaksi pitäisi mielestäni valita..

Viime aikoina on ärsyttänyt johtavan maakuntalehden, Savon Sanomien, linja (linjattomuus?) Keskustan puheenjohtajavalintaan koskevassa kirjoittelussa. Ei se ole lainkaan keskustalaisten vika.

Ehdolla on, kuten hyvin tiedämme, neljä puheenjohtajakandidaattia. Näistä uutisoidaan asiaankuuluvasti esim. heidän keskustelupaneeleistaan ja maakuntavierailuistaan.

Mutta koska olen mielipidepalstojen piintynyt ystävä olen pistänyt merkille erikoisen ilmiön.

Sitoutumattoman maakuntalehden mielipidepalstalla on vuoron perään puheenjohtajakandidaattien kannatuspuheenvuoroja. En ole niitä sen kummemmin kyttäillyt, onko jokainen saanut saman palstamillimetrimäärän tai onko edes jokaisen kandidaatin osalle langennut ylityskirjoituksia.

Olen pohtinut, ovatko kirjoittajat valtuutettuja puoluekokousedustajia. Eli osallistuvatko he puheenjohtajavaaliin. Olisi metkaa, jos näissä kirjoittajissa olisi hangaround-diggaajia.

En millään tapaa arvostele mielipidekirjoittajia. Hyviä ja perusteltuja kannanottoja ne kirjoitukset ovat olleet. Ja jokainen on omassa mielipiteessään oikeassa.

Sitä olen pohdiskellut, että onko tästä kannatuspuheenvuorojen julkaisupolitiikasta Savon Sanomissa tulossa yleisempi käytäntö.

Mitäpä sitten. No sitä, että jos tästä kannatus- ja ylistypuheenvuorojen julkaisusta tulee, tasapuolisuuden vuoksi, yleinen käytäntö. Ja vieläpä siten, ettei tarvitsisi olla valitsijana eli valtuutettuna puoluekokousedustajana.

Sehän olisi hyvä jos saisin itsekin piakkoin julkituotua Savon Sanomissa ylitsevuotavan ylistyspuheenvuoron RKP:n puheenjohtajavalinnan tiimoilta. Kun Soinia ei pääse kannattamaan Perussuomalaisten puheenjohtajaksi kuin vasta ensi kesänä.

Kyllä minä osaisin sellaisen kirjoittaa. Rakenteeltaan ja asiasisällöltään perusteltuja kannatuspuheenvuoroja voisi kierrättää muidenkin puolueiden johtopaikoille valittavien henkilöiden tukemiseksi. Katsoisin mallia keskustalaisten kannatuspuheenvuoroista.

Saisi sitten oman nimensäkin lehteen.

Ei kommentteja: