maanantai 19. huhtikuuta 2010

Keskustan seuraava puheenjohtaja

Keskustan seuraava puheenjohtaja on selvillä. Joku neljästä ehdokkaasta se on. Otaksun.

Pohjois-Savon Perussuomalaisten ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaat nimettiin lauantaina Varkaudessa. Ehdokasjoukon ensimmäiset ovat Varkaus-Kuopio-Siilinjärvi-Iisalmi akselilta. Henkilövalintoja täydensi lisäksi vaalipäällikön nimeäminen.

Täysi oma lista tuottaa 14 ehdokasta joten sen suhteen ollaan puolimatkassa. Pitkä tie on vielä maaliin. Vaalit pidetään 17.4.2011. Aikaa on paljon mutta omilla eväillä mennään.

Varkaudessa vietettiin tapahtumaviikonlopun merkeissä kaksi päivää. Perjantaina pidettiin kylpylähotelli Kuntorannassa Perussuomalaiset iltamat. Tansseja tähditti Kike Elomaa. Kike oli meitä kohtaan huomaavainen ja sydämellinen. Mekin saatoimme tarjota Kikelle viimekesäistä EU-vaalikiertuetta paremmat puitteet.

Kiken taustalla tansseja tahditti Mika Wallius ystävineen. Kuntorannan tapahtuman järjestelyistä vastasi Varkauden Seudun Perussuomalaiset ja tapahtumaan osallistui myös piirimme puheenjohtaja, kansanedustaja Pentti Oinonen. Iltamien teema ei ollut poliittinen vaan paikalle saattoi tulla ilman jäsenkirjan ja valtakirjojen tarkastusta..

Mukava iltatapahtuma.

Lauantai päivä aloitettiin toritapahtuman merkeissä. Ja torillahan väkeä piisasi. Mika Wallius musisoi taustalla ja Perus-Pena piti puheen toriyleisölle. Aurinko paistoi ja varkautelaiset osoittivat, että ovat kaivanneet Perussuomalaisia kaupunkiinsa.

Piirin kevätkokous pidettiin kaupunginkirjaston auditoriossa. Tilaisuuden alun juonsi Varkauden kaupunginvaltuutettu Pekka Keto kutsuen tervetulosanoja lausumaan ensin kaupunginjohtaja Hannu Tsuparin ja sitten kansanedustaja Pentti Oinosen.

Puheiden sävy oli varovainen. Pelko suomalaisen työn ja työntekijöiden kohtalosta Stora Enson ratkaisujen jälkeen huolestutti puhujia sekä kuulijakuntaa.

Entä jos Stora Enso lopettaa Varkaudessa?
-----------
Kevätkokouksen nimeämät eduskuntavaaliehdokkaat:

Hannu Heiskanen, 46 yrittäjä Kuopio
Pekka Keto, 54 konduktööri Varkaus
Jukka Kotimäki, 54 lakimies Siilinjärvi
Sirpa Kulin, 52 asiakasneuvontavastaava Kuopio
Pentti Oinonen, 57 kansanedustaja Kuopio
Markus Purdy, 27 koneistaja Kuopio
Eero Väisänen, 56 kelloseppä Iisalmi

Lisäksi valittiin vaalipäälliköksi Jorma Monto Siilinjärveltä.

Yleinen kokous valtuutti piirihallituksen nimeämään loput ehdokkaat myöhemmässä vaiheesa siten, että ehdokkaitten alueellinen tasapaino vahvistuu.

Ensin mentiin etelästä pohjoiseen, seuraavassa vaiheessa mennään idästä länteen.



Ei kommentteja: