tiistai 20. lokakuuta 2015

Nälkä laittaa näpertelemään



Kansanedustaja Timo Harakka valkopesee jälkikäteen radiossa SDP:n ryhmäpuheenvuoroa (ke 7.10.). Oikeasti hän kunnioittaa suomalaista viljelijää ja suomalaista maaseutua. Kaunista. Ehkä näin onkin kansanedustaja Harakan kohdalla. Hän vain lukaisi SDP:n ryhmäkannan. Oikeasti hän ei itse ole sitä mieltä, että tuki maaseudulle olisi navettanäpertelyä. Se on ainoastaan hänen edustamansa viiteryhmän kanta.

Olen itsekin työurani aikana näperrellyt navetassa. Alkutuottajana. Maitotilallisena. Tiedän alaan liittyvän näpertelyn haasteet. 

Samalla kun itse näperteli, tuli työllistäneeksi välillisesti suurta joukkoa suomalaista palkansaajaa. Eläinlääkintää, seminologeja, kuljetusyrittäjiä, maatalouskauppaa, maidonjalostus- ja lihateollisuutta, päivittäistavarakauppaa. Listasta saisi pitkän.

Tästä kaikesta alkutuottajan arjesta SDP on valmis käyttämään termiä "navettanäpertely".

Voin kuitenkin melkoisella varmuudella huojentaa SDP:n ja SAK:n mieltä. Nämä navettanäpertelijät, jotka päivittäin suuntaavat arkitöihinsä – heräten aamulla kukonlaulun aikaan ja päättäen työpäivänsä iltamyöhällä - he eivät ole niitä, jotka lähtevät Rautatientorille mielenilmauksiin.

He suuntaavat töihin, navettanäpertelyynsä, jotta meillä olisi ruokaa.

Ei kommentteja: