torstai 11. kesäkuuta 2009

Kirjoitan

EU-vaalikampanjoinnin käydessä kuumimmillaan täytyi välillä tasoittaa laineita. Oheinen kirjoitukseni julkaistiin Savon Sanomissa 6.6.2009.

"Yhdessä ääniuurnille

EU-vaalikampanjat
huipentuvat viikonloppuna eri puolilla maakuntaa. Eri ryhmien ehdokkaat kiertävät toritapahtumissa ja yleisötilaisuuksissa. Tapahtumissa on mahdollista kuulla EU-ehdokkaitten ja puolueväen tavoitteista. Keskusteluille ja ehdokkaitten haastamisellekin on sijansa, kunhan vain taustalta löytyy omat perustellut mielipiteet.

Omasta kannastaan epävarmoja kansalaisia on vielä paljon. Äänestyspäätöksen ja mieleisen ehdokkaan valinnan eteen ahkeroidaan niin EU-vaaliehdokkaiden ja kampanjaväen kuin vaalityötä tekevien puolueaktiivienkin toimesta.

Eri ryhmien
kannattajakuntien välillä tunteet käyvät välillä lämpöisenä. Asiallinen käytös ja toisten ryhmien edustajien kunnioittaminen ovat kuitenkin asioita, jotka ovat kiivaimpienkin tilanteiden aikana pidettävänä kirkkaana mielessä.

Parhaimmillaan vaalikampanjointi eri ryhmien välillä tarjoaa miellyttävän kilpailutilanteen. Yhdessä kilvoitellaan kannattajista ja yhteiset tilat jaetaan sopuisasti. Kaikille on tilaa toimia.

Yhdessä on syytä suunnata myös sunnuntain koittaessa äänestämään. EU-vaaleissa meillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mihin suuntaan Eurooppaa tulevina vuosina kehitetään.

Sunnuntai-iltana
äänestystuloksen selvittyä on hyvä muistaa, että seuraavana päivänä koittaa arki. Maanantaina vaalikampanjan aikaiset kilpakumppanit jatkavat työtään kuntien ja kaupunkien valtuustoissa ja eduskunnassa.

Yhdessä.

Kimmo Valta Pohjois- ja Ylä-Savon Keskustan toiminnanjohtaja
Ari Kaunisaho Pohjois-Savon Perussuomalaisten piirisihteeri "

Kirjoitukselle loi pohjan Kiuruveden torilla syntynyt eripura Keskustanaisten ja Perussuomalaisen paikallisvaikuttajan välillä. Mittasuhteiltaan juttu karkasi painoarvoaan suuremmaksi. Tämän takia piiritason toimihenkilöiden oli mielestäni toimittava ja saatava kenttäväki rauhoittumaan ja suuntaamaan äänestyspaivänä vaaliuurnille.

Yhteistyö Kimmon kanssa on tuttua Maaningan kunnanvaltuustosta, jossa Kimmo johtaa puhetta jo kolmatta kauttaan. Itse olen ensimmäisen kauden valtuutettuna huomannut, että asiat hoituvat parhaiten, kun pystyy tekemään yhteistyötä.

Yli puoluerajojen.

Ei kommentteja: