keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Kentältä johtokeskukseen

Ihmisten arki ei saa karata poliittisilta päättäjiltä. Vaikka kansanedustajat ja puoluejohtajat ovat aikansa eduskunnassa lakeja säätämässä ja toisen puolen ajastaan virkamatkoilla on aina muistettava kuunnella tavallisen kansalaisen murheita.

Perussuomalaisissa matka kentältä puoluejohtoon on lyhyt. Kansanedustajia voi lähestyä sähköpostitse, perinteisellä kirjepostilla tai puhelimella. Ja viesti tavoittaa koskapa siihen myös vastataan.

Seuraan poliittista keskustelua aktiivisesti, joten PerusS:n puheenjohtaja Timo Soinin puheen aihe Raumalla 4.10. 2008 ei jäänyt huomaamatta. Aiheena oli valtio-omisteisten yhtiöiden hoito. Koska aihe oli kiintoisa päätin kommentoida asiaa...

Ari Kaunisaho (4.10.2008 13:10) kirjoitti:

Terve

Raumalla pidetyn puheen kohdat valtio-omisteisten yhtiöiden hallinnoinnista ja ulosmyynnistä osuivat jälleen kerran kohdalleen.

Vieläpä esimerkkinä on lisättävä taannoinen Kemira Growhow:n kauppa norjalaisille. Olimmehan Siilinjärven Pöljällä myös kuulemassa puheenjohtajaa. Silloin teki hiukan mieli nostaa esille tämä kysymys: Miten on mahdollista, että isänmaata jalkojemme alla myydään ulkomaille? Semminkin kun valtiovarainministerikin on siilinjärveläisiä.

Growhown kauppa ei olisi onnistunut, jos Kepu olisi ollut oppositiossa. Nyt takinkääntöpolitiikalle ominaiseen tyyliin hallitusohjelmassa puhutaan valtio-omisteisten yhtiöiden omistuksen turvaamisesta ja toisaalla maaseutuväestön tulotasosta huolehtimisesta.

Toisin toimitaan. Missä lie puheiden ja tekojen sopusointu?

Siilinjärven apatiittivarannot ovat laadukkaat mutta rajalliset ja vain kyräillen voimme katsoa sivusta, kun kuoppaa lavennetaan norjalaisten lukuun.

Keskusta on hinkuessaan kaupunkeihin unohtanut viljelijäväestön. Tulotason romahtaminen saattaa maatiloja syviin rahoitusvaikeuksiin ja suuri luuta lakkaissee lähivuosina tiloja kylmäksi.

Tästä kaikesta kärsivät kaikki suomalaiset kohonneina peruselintarvikkeiden hintoina. Kepun politiikka vaarantaa elintarviketeollisuutemme rakenteita ja nakertaa huoltovarmuuttamme.

Ja ettei mene liian synkäksi, päivän arvoitus: Mitä yhteistä on Beatlesilla ja Kepulla..?

Molemmat laulavat eilisestä!

T: Ari Kaunisaho
Maaninka

Timo Soini (5.10.2008 10:55) kirjoitti:

Näin juuri. Tsemppiä vaalityöhön.

Ts

Ja kuin todisteeksi aiheen ajankohtaisuudesta tiistai-illan (7.10.2008) pääuutislähetyksen aiheena oli... Kemira Growhow:n omavaltainen kauppa Yaralle.

Kauppa, jossa strategisesti tärkeitä maatalouden tuotannontekijöitä (lannoiteteollisuus) myytiin hymyssä suin ulkomaille. Siinä sitä on hallitusherroilla seliteltävää.

Ei kommentteja: