tiistai 7. lokakuuta 2008

Saunavastan syvin olemus



Tuli käytyä Pohjois-Savon Perussuomalaisten kanssa eduskunnassa vastavierailulla kesäkuussa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä toimi vierailun isäntänä. Tietenkin jotakin lahjuksiakin vietiin. Kukkia ja saunavastat.

Kirjoitin vierailusta Maaningan ja Siilinjärven paikallislehteen Uutis-Jouseen. Kirjoitus oli puhtaasti matkakertomus eikä sisältänyt poliittista väritystä. Näin olimme etukäteen toimituksen kanssa sopineet. Sitoutumatonta linjaa edustavan paikallislehden perinteitä on kunnioittaminen.

Vierailun aluksi tutustuimme oppaan johdolla eduskuntataloon ja kuulimme monia mielenkiintoisia yksityiskohtia parlamenttirakennuksesta ja sen toiminnoista. Kierroksen jälkeen tapasimme Perussuomalaisten kansanedustajia ja välitimme heille terveiset maakunnasta. Lopuksi kuuntelimme lehtereiltä eduskunnan kyselytunnin.

Mutta mikä olikaan saunavastojen syvin olemus? Olihan rauduskoivuisiin vitsaksiin kätketty jokunen pistävä ( ja parantava) katajanoksakin.

Vaatimattomalla vastalahjalla halusimme kertoa kansanedustajille, että maakuntien miehillä ja naisilla on halua ja taitoa selviytyä. Meiltä taittuu vielä vasta. Me emme tarvitse kaikkea valmiina mutta meitä on kuunneltava ja tarpeisiimme vastattava. Meillä on uskoa omaan tekemiseemme. Me haluamme pitää syrjäseudutkin asuttuna.

Siksi pyydämme, ettei lainsäätäjä toimillaan vaikeuttaisi kattavaa asutusta laajassa Isänmaassamme.

Ei kommentteja: